Историја големи SimCity игри.

1989 година.: SimCity.
Во 1993 година.: SimCity 2000 година.
Во 1999 година.: SimCity 3000.
2003 година.: SimCity 4 + Rush Hour експанзија.
Во 2007 година.: SimCity ДС.
Во 2007 година.: SimCity општества.
Во 2008 година.: SimCity Создателот.
Во 2008 година.: SimCity ДС 2.
Во 2011 година.: SimCity Делукс iPad / Андроид.
Во 2013 година.: SimCity (5?).

Од имагинацијата на плоден Вил Рајт (Симс татко ако не сте знаеле).SimCity.е серија на игри базирани на управување и управувањето со изградба на градот од А до Ш

На прв план.SimCity., Објавен во 1989 година, стана предвесник на типот "град-градител." Особеноста на видот е дека не постои специфични цели. Ако тоа не успее како градоначалник да се развие својот град без да оди под стечај или да бидат избркани од работа, кој веќе е тешко во себе. Ако можете да направите вашите градот megalopolis пријатен, вашиот даночните обврзници ќе ви се заблагодарам од тебе, нудејќи посебни згради за да биде изграден.

Оваа ода за урбанизација се гледа уште има систем на катастрофи кои може да се стави твојот град во хаос. Случајно или на барање, овие катастрофи (цунами во форма на / пожар / ураган и други) разбивање на рутината и зачинат вашиот живот како градоначалник.

Друг начин да се здодевноста е да се оди преку сценарија предложени од страна на играта, со настани и различни цели за да се заврши во веќе изградени: Инвазија на Godzilla во Токио? На вас останува да ја поправите штетата. Проблемот со загадувањето на брегот на Рио де Жанеиро? Тоа е време за промена на политиката за животна средина!

Сепак, овие сценарија исчезне.SimCity 4., Албумот со која носи голем здив на свеж воздух во серија додека вклучување сите правото состојки на лиценцата. Сега повеќе не работи, град, туку целиот регион! И концептот на управување е уште повеќе: секој објект од јавен карактер може да биде микро-менаџментот, ние може да се утврди колку лекари и кревети мора да биде достапна во една од неколкуте област болниците, тоа помага да се балансира здравствените трошоци во зависност од вистинскиот број на пациенти за пример.

Од тогаш,.SimCity.:.Општества.(PC).Создателот.(Wii) не може да го надмине, па дури и одговара на нивото на постигнат од страна на менаџментот.SimCity 4.во комбинација со неговото продолжение.Сообраќаен метеж.

.   Спротивно на духот на серијата, тие сакаа подостапна и не покажуваат големи амбиции. Имајте на ум, исто така, дека лиценцатаSimCity.е исто така, усвоен на нашите преносни конзоли како Nintendo DS или дури и на Androphones и notecards, повикувајќи се на нивните допир на екранот кои овозможуваат повеќе интуитивна игра, но се само пристаништа.

Тоа е причината зошто објавувањето на иднината.SimCity (5?).беше многу добро примен, останува да се види дали тој ќе ја задржи својата ветувања.